27
huhtikuu
2021

Launeen seurakunnan miestenillat kevätkaudella 2021 toteutettiin virtuaalisesti.

Koronapandemia joka jylläsi ympäri maapalloa ja saavutti myös tartunnoillaan lähitienoomme, nämä Lahden kaupungin kulmakunnatkin. Suojauduimme ja varauduimme asiaan vakavasti, emme kokoontuneet toistemme seuraan. Haimme muita ratkaisuja olla yhteydessä seurakuntaan, miestenpiiriläisiin, jne. Ratkaisuna miestenpiirin kevääksi 2020 sunnitellun ohjelman läpiviemiseen otimme haltuun virtuaalisten miesteniltojen toteuttamisen. Tästä kokoemuksesta johtuen päätimme toteuttaa virtuaaliset miestenillat myös kevätkaudella 2021.

Virtuaalisia miesteniltoja olimme jo tehneet siis edellisenä keväänä 5 kertaa ja lisäksi “Esa video” jossa Esa Hietaniva tervehtii Launeen miestenpiiriläisiä ja kaikkia meitä puheella ja laululla. Nämä videotallenteet oli kiva saada kuunneltavaksi ja katseltavaksi tuona yksitoikkoisena “koronaa paossa” -aikana.

Syksy 2020

Syksyllä 2020 saimme kokoontua muutaman kerran kaikki yhdessä kirkkosaliin, jossa oli mahdollista pitää etäisyyksiä muihin, nämä käytännöt käsipesujen kanssa ovat tulleet ehkä jäädäkseen…

Kevät 2021

Launeen miesteniltojen kevään 2021 ohjelma oli mielenkiintoinen. Vierailijat ja illan aiheet yllätti aina positiivisesti. Upea ohjelma keväälle oli tehty. Kaikki vierailijat eivät päässeet videointia varten tulemaan paikalle, jolloin se striimattiin suorana Zoomin kautta. Tämäkin miestenilta on tallenteena Launeen sivulla joten sen voi sieltä katsoa (https://miestenilta.fi/laune/).

Kevätkausi 2021 on ohi. Virtuaalisia miesteniltoja videoitiin Launeen miehille tutussa paikassa, kirkon ala-salissa jossa on tutut seinät. Virtuaalisia miesteniltoja oli yhteensä 7. Mielenkiintoisia aiheita vierailijat käsittelivät. Näissä kaikissa pyrittiin noudattamaan sitä tuttua rakennetta joka on ollut kaikissa miestenilloissa Launeen miestenpiirillä. Avataan ilta, kerrotaan illan aihe, veisataan virsi pianotaiteilijan antaessa rytmit ja sävelet, hiljennytään hetkeksi Sanan ja rukouksen voimaan, (tässä olisi kahvit), vierailijan alustus-esitys, loppuvirsi ja Herran siunaus. Tätä rakennetta on koitettu säilyttää sovelletuin osin myös virtuaalisten miesteniltojen kohdalla. Toimii.

Virtuaalisia miesteniltoja Launeella oli vuoden 2020 ja 2021 aikana yhteensä 13. Kaikkiaan 12 tapahtumaa videoitiin Launeen kirkon alasalissa. Videointi oli yleensä runsaan tunnin tapahtuma. Valmistelut tapahtumaa varten on monien asioiden yhteen sovittamista. Videoinnin päivälle tuli pituutta useita tunteja. Ruokaa välillä tarjottiin mutta aina oli kahvit. Hieno asia kun Launeella on toimiva keittiö jossa tarjottavat valmistettiin.

Kevätkauden 2021 viimeisessä striimatussa miestenillassa kun ohjelma oli purkitettu ja kaluston pakkaaminen alkoi, Launeen kirkkoherra Heikki Pelkonen halusi kiittää työryhmää, Lauria ja Retsiä sillä kaikki videoinnit ja niiden tuottamiseen tarvittavat työt toteuttivat sama tiimi, Lauri kuvasi omalla kalustollaan ja Retsi toimi “tuottajana” hoitaen käytännön järjestelyt, kahvi/ruoka tarjoilujen hankinnasta ovien sulkemiseen asti. Kirkkoherra Heikki Pelkonen antoi seurakunnan lahjana Lauri Tuomistolle kirjan, saatesanoin. Lauri kuvasi kaikki Launeella tapahtuneet miestenillat, hän myös editoi kuvat ja äänet sekä rakensi kaikista näistä sen videotallenteen joka julkaistiin. Hienoa ja pyyteetöntä työtä oman aikansa ja osaamisen antamista seurakunnan käyttöön. Hyvä Lauri, kiitos.

Lauri Tuomisto, kirkkoherra Heikki Pelkonen ja Esa Hietaniva

Kohti kesää ja uutta aikaa.

Kesä tulee, myös tänne koronan keskelle. Toivomme tietysti että saamme syksyllä kokoontua kaikki yhdessä, uudistettuna ja voimissamme. Emme tiedä vielä miten käy, voittaako koronarokotteet ja sammuttaa meitä ahdistaneen inhokin. Toivomme niin käyvän. Haluamme kokoontua, nähdä ja tulla nähdyksi sekä veisata tuttuja virsiä taas yhdessä. Mikään ei voita yhteisiä kahvihetkiä. Kohta nähdään!