02
helmikuu
2015

Esikoislestadiolaisten toiminnan ja historian esittely Launeen miestenpiirille.

2.2.2015 Raimo Airamo esitteli Launeen kirkon naapurissa toimivan esikoislestadiolaisten rukoushuoneen toimintasisältöä Launeen srk:n miestenpiirille. Miehiä oli kokoontunut iltaan yli 40, määrä on hyvin tavanomainen miesten illoissa.

Esittelyssä käsiteltiin lestadiolaisuutta historiaa ja nykypäivää. Lestadiolaisuuden tavat ja käytänteet juontavat 1800 – luvun loppupuolelta herätysliikkeen alusta. Nämä käytännöt ja tavat ovat edelleen hyvin tärkeitä , nykyisessä esikoislestadiolaisessa julistustyössä. Perinteitä vaalitaan naisten ja miesten pukeutumisessa, naisilla on huivit päässä ja miehet eivät käytä solmioita. Perinteestä tulee myös yhteisten kokoontumisten tavat, seuroissa luetaan aina Laestadiuksen kirjoittamia saarnoja. Nämä saarnat oli kirjoitettu Laestadiuksen apulaisia varten. He saivat lukea niitä omilla seurapaikoillaan, sen aikaisen kirkkolain kieltäessä maallikkojen saarnat. Virret ja hengelliset laulut, joita veisataan seuratilaisuuksissa, on ilman säestystä. Nämä herätysliikkeen alkuajoista asti olevat elementit on edelleen seurarakenteena esikoislestadiolaisuudessa, elävässä kristillisyydessä, kuten Airamo kertoi. Samalla saimme kuulla, että esikoislestadiolainen herätysliike on levinnyt Skandinavian alueelle, Viroon, Venäjälle, Pohjois-Amerikkaan ja siellä erityisesti länsirannikon alueelle sekä vähäisesti Keski-Eurooppaan. Kaikista näistä paikoista pidetään yhteys Ruotsin lapin seurakuntaan, josta herätysliike hakee ja saa omiin hengellisiin asioihin ja ongelmiinsa neuvoja. Tässä toteutetaan esimerkkiä Raamatusta, jossa kerrotaan sen ajan seurakuntien hakeneen ohjeita ja neuvoja Jerusalemin seurakunnasta, Airamo sanoi.

Seuraavan kerran Launeen miestenpiiri kokoontuu 16. helmikuuta. Silloin tulee miestenpiirin vierailijaksi Marian Kammarin toiminnasta kertomaan Mervi Rossi. Tervetuloa mukaan myös uudet miehet. Launeen miestenpiirin tapahtumat löytyvät osoitteessa: miestapahtuma.fi/laune Nettiosoite muuttuu 2.9.2019 nykyinen osoite on: miestenilta.fi

RS

Raimo Airamo Launeen miestenillan vieraana 2.2.2015

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *