19
helmikuu
2015

Launeen miestenpiirillä tapahtuu.

16.2. miestenpiirin kokouksessa kuunneltiin käytännön näkökulmasta missä ja millä tavalla voidaan olla rakentamassa yhteistä hyvää. Toiminnanjohtaja Mervi Rossi kertoi miestenpiirille Marian Kammarin puitteissa tehtävästä vapaaehtoistyöstä. Marian Kammari on iso organisaatio, joka toimii Lahden seurakuntakeskuksessa, on toiminut jo 42 vuotta, ensin lähimmäispalvelun nimisenä ja 90 – luvun alusta lähtien Marian Kammarina. Vapaaehtoisia toimijoita on n. 270 henkilöä. Viime vuonna oli lähes 6000 erilaista kontaktia. Marian Kammarin kautta voi saada kerta-avustajan tai ystävätoiminnan kautta pitkäaikaisemman avustajan arjen asioihin. Maaliskuussa TRIO-kauppakeskuksessa avautuu Marian Kammarin olohuone, jossa on tila levähtämiseen ja keskusteluun. Olohuone on avoinna 2 tuntia päivässä. Marian Kammarin vapaaehtoisten palvelu on erinomainen väylä saada omaan elämään hyvää tekemistä tai mikäli on tarve saada ihminen avustamaan omassa arjen asiassa. Marian Kammarin toimisto on Mariankatu 16, katutasolla.

19.2. torstaina Launeen miestenpiirin 30 hengen ryhmä teki retken Eduskuntatalolle. Vastaanottajana oli Liikenne- ja viestintävaliokunnan puheenjohtaja Kalle Jokinen. Seurasimme Eduskunnan kyselytuntia aitiopaikalta. Kyselytunnin jälkeen Kalle Jokinen kierrätti ryhmää rakennuksen moniin tiloihin. Hän kertoi arkkitehtuurista, rakennuksen taideteoksista sekä monista symboleista ja käytännöistä, joita Eduskuntatalo pitää sisällään. Tuli paljon tietoa, jota ei tavallisesti tule ilmi meille TV-tuijottajille. Kuljettiin rakennuksen korkeat ja arvokkaat tilat sekä käytäviä, portaikkoja, kokoustiloissa istuttiin ja kuunneltiin, kuinka lakipykälät rakennetaan monivaiheisen ja demokraattisen menettelyn ohjaamana. Varsin selväksi tuli tosiasia; asioita ei tapahdu, niitä tehdään. Tämä perusajatus on myös Launeen miestenpiirillä- asia, jonka Jorma Matikainen useasti sanoo kertoessaan miestenpiirin toimintamuodoista: menkää ja tehkää. Eduskuntatalo – kierroksen lopuksi jutusteltiin ja kahviteltiin. Kalle Jokinen saatteli meidät ikään kuin sovitusti alkuviikon miestenpiirin teemaan. Hänen sanomansa ajatus oli : ”Hyvä ja merkityksellinen elämä syntyy usein juuri oman lähipiirin, naapurien ja ystävien yhteisen tekemisen avulla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.