16
maaliskuu
2015

Hyviä terveisiä, – ”elävä kirje” Nigeriasta.

Launeen miestenpiirille kerrottiin hyviä terveisiä Nigeriasta, siitä Afrikan valtiosta, josta monet ovat saaneet ”miljoonavoitto sinulle, kun lähetät rahaa ensin minulle” – kirjeitä sähköpostiinsa. Illan teeman sanoma oli meille aivan toisenlainen kuin huijausviesti. Meille kerrottiin maasta, jonka asukkaiden määrä on suunnilleen 170 milj. Tarkkaa tietoa ei ole kenelläkään, sillä siellä ei ole mitään järjestelmää, jolla kansalaisista huolehdittaisi, kuten meillä täällä lännen maissa. Nyt oli Launeen miestenpiirillä vieraana ”elävä kirje”, kun Asikkalan seurakunnan kirkkoherra Petri Tervo kertoi kokemuksiaan monilta Nigerian matkoiltaan. Hän kertoi elävästi, vauhdikkaasti ja värikkäällä tavalla mitä on tapahtunut siitä ajasta alkaen, kun hänen vaimonsa oli kirjeenvaihdossa vuonna 1974 yläasteikäisenä afrikkalaisen Joseph – pojan kanssa. Eipä olisi arvannut minkälainen tarina, iso asia, siitä vielä kehittyi. Kehitysyhteistyö alkoi Nigerian Ofokobe – kylässä. Ensin lähetettiin vanhoja silmälaseja, joita meidän jokaisen pöytälaatikosta löytyy. Monet saivat avun tästä meidän ylijäämä tavarasta. ”Minähän näen” – on hieno tunne. Hyvä työ jatkui ja kehittyi. Tällä hetkellä siihen pimeään Afrikan viidakkoon on noussut toimiva sairaala, orpokoti ja koulutuskeskus lääkintähenkilöstön kouluttamiseksi. Tämä kaikki ja paljon muuta on saanut aikaan tämä Joseph – poika yhdessä asikkalalaisen pappisperheen kanssa. Työtä tukivat monet yksityiset henkilöt ja lopuksi myös suomalainen kehitysyhteistyö. Launeen miestenpiiri – illassa oli sellainen ”kirje” avattuna, joka sai ihmettelemään sitä, miten asiat voivat tapahtua silloin, kun niille on oikea aika. Kannattaa käydä lukemassa SEMCOM ystävien blogia, sieltä saa tietoa tästä kerrotusta kehitysyhteistyö – hankkeesta. Mikäli haluat olla tukemassa jollakin tavalla tätä mielenkiintoista projektia, niin siihenkin löytyy tiedot samoilta sivuilta. Käy kurkkaamassa.

Launeen miestenpiirin seuraava kokous on maanantaina 30.3. klo 18 Launeen kirkolla. Vierailijana on PHKS:n endoproteesihoitaja Helena Nabouls. Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan nivelrikoista ja tekonivelistä vierailevan asiantuntijan ollessa paikalla. Ai niin – miestenpiiri on jälleen saanut valmistettua linnunpönttöjä ja niitä on myynnissä Veijo Vierumäen kotipihalla, Mustanmäenkatu 66. Nyt linnut laulamaan iloksemme. Hae paras paikka pesänrakentajille.

Petri Tervo kertoo Nigerian kokemuksistaan.

Kuva ja teksti: Retsi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *