15
syyskuu
2015

Launeen miestenpiirillä syyskauden avaus, ajankohtaisella aiheella.

Pakolaisuus ja siirtolaisuus Raamatussa – illan teema.

Kirkkoherra Heikki Pelkonen avasi historiallista näkökulmaa tämän hetken isoon kysymykseen; pakolaisuus ja siirtolaisuus. Nämä asiat eivät ole vieraita suomalaisillekaan tänään. Eurooppaan virtaa pakolaisia kaikkia teitä, Suomikin saa heistä osan.

400 000 karjalaista asutettiin uusille asuinpaikoille Suomessa n. 70 vuotta sitten. Nämä ihmiset toivat mukanaan paljon sellaista, josta syntyi monenlaista hyvää kaikille, se on ollut siunaus koko kansalle. Nyt ihmisiä on lähtenyt liikkeelle paljon kauempaa, heidän lähtemisen syyt ovat samat kuin ennenkin kotiseutunsa jättäneiden, elinolosuhteet pakottavat lähtemään.

Heikki Pelkonen nosti esiin Raamatun kertomuksia henkilöistä ja kansoista. Miksi, miten, siellä jouduttiin siirtolaisuuteen ja uusiin asuinpaikkoihin. Nämä ihmiset, jotka pakotettiin lähtemään entisiltä asuinpaikoiltaan uusiin maihin, auttoivat toimillaan myös heitä, joiden keskelle he olivat päätyneet. Nämä siirtolaiset toimivat myös sen kaupungin parhaaksi mihin he asettuivat. ”Toimikaa sen kaupungin parhaaksi, johon minä olen teidät siirtänyt. Rukoilkaa sen puolesta Herraa, sillä sen menestys on teidänkin menestyksenne.” Uuden testamentin kertomuksissa Jeesus oli paossa, Herodeksen vainon takia. Paavali koki haaksirikon ja päätyi Maltan saarelle , jossa näitä haaksirikkoutuneita kohdeltiin hyvin ystävällisesti. Muukalaisia autettiin kaikilla tavoilla. Raamatussa on paljon kertomuksia muukalaisten auttamisesta ja miten myös auttajille tulee siunaus. Usko Jumalan Sanaan ja Hänen lupauksiinsa antavat voiman kohdata asiat, jotka näyttävät mahdottomilta. Kaikki kristityt ovat kuin muukalaisia. Kirkkoherra Heikki Pelkonen nosti esille Hebrealaiskirjeen 11. luvun – ehkä tarkoitti kotona luettavaksi. Miehet kuuntelivat intensiivisesti Heikki Pelkosen esitystä ajankohtaisesta aiheesta Raamatun valossa. Miestenpiiri saa tämän syksyn ja ensi kevään aikana useita vierailijoita kokouksiinsa puhumaan ja kertomaan aiheista, joita miehet ovat toivoneet. Seuraava kokous on 28.9. klo 18 alkaen Launeen kirkolla. Uudetkin miehet tulkaa mukaan.
Reijo Salonen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *