28
marraskuu
2016

Millainen on Vesijärven tila nyt ja tulevaisuudessa?

Miestenpiirissä maanantaina 28.11. klo18.00 on vierailijana vuonna 2008 toimintansa aloittaneen Päijät-Hämeen Vesijärvisäätiön ohjelmajohtaja, fil.tri Heikki Mäkinen. Hän on tehnyt suunnittelumaantieteen alaan kuuluvan väitöskirjansa vesipolitiikan puitedirektiivin toimeenpanosta Suomessa. Eurooppalainen direktiivi on tarkoitus toimeenpanna vuorovaikutteisessa prosessissa. Nyt on tilaisuus kuulla, miten tämä on käytännössä toteutunut. Heikki on luvannut valottaa, mitä konkreettisia toimia Vesijärvisäätiö on tehnyt, mitä tuloksia on saavutettu ja miten toiminta jatkuu tästä eteenpäin. Vesijärvi on eniten ollut keskusteluissa esillä. Säätiön toiminnan piiriin kuuluvat Lahden seudulla muutkin järvet ja myös erityisesti virkistyskäytön kannalta merkittävät Nastolan järvet. Varsinkin kalastuksen harrastajat odottavat mielenkiinnolaa Vesijärven kunnon kohentumista. Pyydysmerkkejä Vesijärvelle on tänä vuonna myyty 266 kpl. Virkistyskalastusluvan ostaneita on noin 500. Tervetuloa keskustelemaan järviemme tilasta!

Esa Konttinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.