06
helmikuu
2017


6.2.2017 miestenillan vierailijaksi saimme johtavapastorin Petri Viinikkalan Lahden Helluntaiseurakunnasta. Hän kertoi sujuvalla puhenopeudella valtavan määrän asioita jota hänen edustamansa seurakunta tekee. Työtä ja toimintaa riittää. Petri Viinikkala sanoi myös, että on selvästi isojakin haasteita edessä joillain paikkakunnilla. P-Hämeen alueen Helluntaiseurakunnat on lähtenyt käyntiin aikoinaan Lahdesta lähtevien työntekijöiden voimin, usein naiset ovat olleet ensimmäiset Sanan viejät uusille paikkakunnille. Tuli mieleen, että Lahti on monille lähikuntien seurakunnille jonkinlainen äiti-seurakunta. En tiedä käyttävätkö tuota nimitystä?

Miestenillan isäntänä oli Samuli Ranta-Pitkänen. Illan alkuhartaudessa Samuli avasi Nikean uskontunnustusta. Tämä uskontunnustus on vanhaa kristillistä perinnettä jo 300 – luvulta. Uskontunnustukset ovat kuin kokoon puristettu ydin Jumalan sanan keskeisimmistä asioista, ilmoituksista. Niitä voi verrata vitamiinipilleriin joka sisältää  pienessä muodossa elintärkeitä osia, – muisteli Samuli kun hän oli kysynyt vuosikymmeniä sitten uskontunnustuksen merkityksestä ja sen lukemisesta iäkkäältä seurakuntalaiselta.


Kirkkoherra Heikki Pelkonen säesti virret joita miehet veisasi voimalla ja lämmöllä. Loppurukouksessa pyydettiin siunausta kaikissa kirkoissa ja seurakunnissa tehtävään työhön, – alkuvirren sanojen ajatuksilla.


 Ilta päättyi Herran siunaukseen ja iltavirteen 555.Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.