15
lokakuu
2018

Draamaa miestenillassa

Ensi maanantaina Launeen kirkon miesteniltaan saadaan vieraaksi hyvinkääläinen kirkkodraamaohjaaja Jouni Laine. Hän sai kirkon kulttuuripalkinnon vuonna 2016 yhdessä Arto Myllärisen kanssa. Palkinnon perusteluissa todetaan, että Jouni Laine on tehnyt viime vuosikymmeninä suuren työn suomalaisen kirkkodraaman hyväksi. Hän on esittänyt ja ohjannut suuren määrän kirkolliseen historiaan liittyviä näytelmiä. Jouni Laine on tehnyt vuodesta 1982 lähtien erilaisia draamaesityksiä Hyvinkään seurakunnan nuorisotyönohjaajana. Vuonna 2000 hänet nimitettiin kirkkoteatteriohjaajan virkaan, josta virasta hän on jäänyt viime vuonna eläkkeelle. Miestenillassa Laine esittää pyhimyslegendan Kristoforoksesta. Keskiajalla Kristoforoksen legenda tunnettiin laajalti ja myös Hollolan kirkossa löytyy kalkkimaalaus hänestä.

Tervetuloa miesteniltaan maanantaina 15.10 klo 18 Launeen kirkon alakertaan.

HP

Jouni Laine, draamanäyttelijä/-ohjaaja ja Heikki Pelkkonen krh ojentaa kohta kiitoslahjana kirjan vaikuttavasta draaman tulkinnasta.
Jouni Laine Keskiajalla Kristoforokse-hahmona.
Launeen kirkkosali, miestenilta 15.10.2018

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *