20
tammikuu
2020
Moottoripyöräharrastajien “Michelin -tunnus” laadun ja laajuuden perusteella myönnettävä.
Tämä tunnus on Riku Motors – Moottoripyörämuseolla Lahdessa.

Launeen miestenpiirin kevätkauden 2020 ensimmäinen kokoontuminen oli 20.1.2020 Moottoripyörämuseolla. Miehiä kiinnosti lähteä seurakuntatapahtumaan museoon. Meitä oli lähes 60 miestä. Museon perustaja Riku Routo kertoi värikkäästi ja häpeilemättä omasta historiastaan moottoripyörien parissa olemisestaan ja menemisistään. Olipa mielenkiintoista kuulla kaikkea sitä mistä hän avasi, asioista jotka ovat johtaneet tähän tämän hetken kokoelman kartuttamiseen. Mitä kaikkea onkaan vielä tulossa?
Esimerkkinä Rikun tulevaisuuden suunitelmista jäi mieleen Kymi Ring – moottoriradan vetovoimainen tekijä matkailun edistämisessä, vaikka se onkin Iitin alueella, “sehän on niinku Lahtea” – kuten Riku sanoi. Jo yksi kansanvälinen tapahtuma Kymi Ringin radalla tuottaa Lahdelle siihen panostetut kaikki eurot takaisin. Hieno juttu tälle alueelle. Kesän 2020 tapahtumien markkinointi on jo vireillä.

Tämä Lahdessa sijaitseva museo on aihealueeltaan marginaalissa, moottoripyörään liittyen. …mutta mutta, kuitenkin tämä kohde on Lahden matkailunähtävyyden 1. – sijalla kävijämäärässä. Tämän jälkeen tulee hyppyrimäet ja kaikki muutkin. Ihme juttu. Onnittelemme museon perustajaa hänen vaimoa ja koko henkilöstöä saavutuksistanne. Kiitos kun otitte meidät vastaan lämpimästi palvellen. Suosittelulistalle.

Riku Routo kertoo ja Launeen miestenpiirin vierailuun osallistujia kuuntelee ja katselee – mitä tämä maailma on …?

RS