09
marraskuu
2022

Seurakuntien yhteiseen miesteniltaan Luomaniemessä kokoontui miehiä Nastolasta ja Lahdesta sekä vierailija-illan opettaja Hyvinkäältä. Meitä oli kolmisenkymmentä paikalla.
Vierailijana oli Nastolan seurakunnan entinen työntekijä, pastori Reijo Huuskonen. Hän muisteli ensin niitä aikoja kun teki työtä nuorena teoloogina Nastolan seurakunnassa nuorison kanssa, monilla rippikoulu- ja muilla leireillä.

Reijo Huuskonen toi mukanaan valokuvakansiostaan muutaman sivun, jossa oli kuvia niiltä ajoilta kun hän oli alkamassa työuraansa ja elämäntehtäväänsä Nastolassa.

Illan opetusaiheeksi Reijo Huuskonen otti Vanhan testamentin Obadjan. Tämä on vain 21 jaetta sisältä kirja. Mielenkiintoinen luento oli.

Illan juontoa hoiti Aarni Kontturi.

Pastori Reijo Huuskonen asuu nykyisin Hyvinkäällä.

Menneitä aikoja muistellen…kuvat ja muistot alkaa elämään …

Ennen saunaan lähtöä muistutettiin miehiä, että saunarakennuksen kaikki ulko-ovet tulee lukita ja valot sammuttaa, viimeinen lähtijä huolehtii asian. On alkamassa aika, kun sähköä ja yleensä energiaa tulee säästäen käyttää. Tulevana talvena ehkä joudutaan pitämään saunankiukaat kylmänä niinä aikoina kun ulkolämpötila laskee kovin alas. Oisko pakkasraja tähän jo -10 astetta?

Tämä ovien sulkeminen ja valojen sammuttaminen, energian säästö, meni perille ainakin hyvin, liian hyvin. Saunan ulko-ovet suljettiin, joidenkin miesten kaikki vaateet ja pesuvälineet sekä pyyhkeet jäi lukittujen ovien sisäpuolelle. Puhelinsoitto leirikeskuksen isännälle Jari Rissaselle, hän tuli ja pelasti tilanteen. Tuli mieleen yksi sanonta, vain parisuhteeseen ohjeeksi annettu: “Ei miehen tarvitse ymmärtää, mies vain tottelee”. Tämä asenne on ihan hyvä, mutta ei aina.