24
tammikuu
2023

Launeen miestenillan vierailijana oli 23.1.2023 Kalle Virta. Hän on Kansanraamattuseuran lähetti, varatoiminnanjohtaja, evankelioiva musiikkimies, teologi, mukava mies.

Miestenilta aloitettiin tuttuun tapaan, jutustellen, laulaen, kahvitellen. Illan isäntävuorossa oli Samuli, hän puhui illan aluksi myös tuttuun tapaansa, henkilökohtaisen uskon tärkeydestä. Samulia on hyvä kuunnella.

Kalle Virta otti kuulijat haltuun heti. Hän aloitti oman puheenvuoronsa osuuden vahvalla bassobaritoni äänellään ja lauluksi hän valitsi Kaarisilta-laulun. Melkoisen hienon sovituksen tähän Aale Tynnin runoon Kalle oli rakentanut. Erityisesti itseäni kohautti kun piano jyskytti saappaan ääntä…

“He tulevat raskain saappain, multa-anturoin –
miten sillan kyllin kantavan ja kirkkaan tehdä voin,
sitä ettei tahraa eikä särje jalat kulkijain?”

Huikea esitys.
Mainiolla tavalla illan vierailija kertoi puheenvuorossaan Raamatun tekstin, henkilöhahmojen ja musiikin kanssa yhdessä sanomaa . Taidetta se oli kokonaisuutena. Puheenvuoron väliin kuulimme kaksi Erkki Lemisen sanoittamaa runoa, laulettuna-soitettuna. Nämä olivat kuin alleviivaamassa sen minkä kuulimme opetuspuheessa. Näinkin voi julistustyötä tehdä ja evankelioida jäyhille ikämiehille. “Kova veto” se oli – sanoisin tästä illasta.