11
huhtikuu
2023

Nastolan Luomaniemen miesten iltaan oli tullut yli 40 miestä. Illan vierailija-luennoitsijana oli Juha Lind, itsekin lapsuuden ja nuoruuden nastolalainen. Juha Lindin illan aiheena oli kertoa ajoistaan Nepalissa, jossa hän työskenteli lääkärinä 80-90 luvuilla.

Luennon aloitukseksi Juha haastoi miehet Raamatun tekstin äärelle, hän luki kappaleen 1. Korinttilaiskirjeestä. On muuten sellainen kirje, joka kannattaa lukea kokonaan ja useinkin.
Tämä Juhan lukema kappale avasi heti alkuunsa sen millaisen näkökulman kautta hän aikoo kertoa kokemuksistaan Nepalin ajasta. Siellä asuvat ihmiset, jotka olivat saaneet avun omaan elämäänsä, he ryhtyivät auttamaan muita aineellisilla – ja hengellisillä toimilla. Tästä näkökulmasta Juha Lind kertoi monia elämäntarinoita niistä ihmisistä, joiden kanssa hän teki omaakin tehtäväänsä siellä. Paljon jäi varmaankin kuulematta, sillä varattu aikaraja yllättäin täyttyi. Oli ilo kuunnella ja seurata luennoitsijaa, joka paloi innostuksesta ja on sisäistänyt sen mikä ihmisen elämässä on tärkeintä.

Juha Lind laittoi kaikki miehet miettimään tykönänsä ”mitä tekisit kun sinun tulisi mennä paikkakunnalle, jossa ei ole seurakuntaa?” Vastauksia kirjattiin fläppitauluun…

Yksi erityisnosto illan opetuksesta; ”Strategiaa voi muuttaa, päämäärää ei muutu”.

Nepalin lumihuippuisen vuoren rinteeseen piirtynyt kuvio rististä. Nepalissa on kristittyjä.