17
huhtikuu
2023

Launeen miestenillassa avattiin pieni kurkistus länsimaisen lääketieteen juurille. Vierailijana oli 17.4.2023 lääkäri Heikki Takala. Hän on pitkän kokemuksen omaava työterveyslääkäri ja erinomainen luennoitsija, joka avasi näkemään hyvinvoinnin itsehoitoa toimivilla ratkaisuilla. Luennon pääteeksi hän antoi vielä luennon aiheesta kirjan jokaiselle miehelle, lupasi toimittaa lisää kirjoja jos joku jäi ilman. Reilu kaveri.

Launeelainen tapa miestenilloissa on avata ilta tervehdyssanoilla ja alkuhartaudella sekä yhteisellä laululla virsikirjasta. Kahvit tietysti juomme ennen kuin illan aiheeseen syvennymme. Mukava on rupatella kahvikupposten ääressä kaveriden kanssa. Ilta on jo tässä vaiheessa antanut paljon virkistävää lääkettä arjen kipuiluunkin.

Samuli Ranta-Pitkänen piti tällä kerralla alkuhartauden.
Kahvihetki – miestenillan tapaan.

Illan opetusosuus: Stressi joka on hyvästä, mutta erityisesti siitä stressistä joka on yli voimavarojen ja näin ollen pahasta. Mitkä asiat auttaa, jotta hyvä elämä voisi toteutua vaikka stressin aiheuttajista emme pääse eroon?

Illan luennoitsija, Lääkäri Heikki Takala
Tässä kohta “oma kuppi” vuotaa yli kun stressiä aiheuttavat asiat valuu yli laitojen.

S E L L E R I – ota tämä kasvi omalle ruokalautaselle usein. Itse suosittelen varsiselleriä, siitä on hyvä laittaa ohuita lohkoja salaatin mukaan. Suosittelen.

Launeen miestenpiirin lahjana luoennoitsijat saavat usein linnunpöntön, joita miehet tekevät jatkuvasti talkoilla.
Tällä kerralla annettiin lisäksi myös kirja, Lutherin opetuksia huolettomuudesta, “Älä anna huolten asua luonasi”.