23
syyskuu
2023

Perjantaina 22.9.2023
Riihimäen keskuskirkoon kokoontui miehekäs joukko osallistujia “Miestä väkevämpää -kirkkoiltaan”. Lämmin syyskuun päivä oli omiaan viettää laatuaikaa kirkonmäellä. Seurakunta tarjosi ruokaa ja juomaa. Mikäpä meidän oli ollessa ja jutustella kavereiden seurassa.

Keveyttä tapahtumaan oli kutsuttu myös mukavan musiikin soittaja. Haitarimusiikki antoi tuttuja säveliä rentouttamaan mieltä. Rohkea veto miestyön toimintaan. Peukutan.

Kirkkosaliin kokoonnuttiin hyvin rentoutuneessa ja tyytyväisenä kuuntelemaan illan sanomaa, “Maallista ja taivaallista turvallisuutta” -joka oli illan teemana. Laatuohjelma, josta luennoi alansa huiput. Ohjelma alkoi Pekka Simojoen osuudella. Tällä musiikin ja sanojen mestarilla on tilanne aina hallussa, laulujen ohessa hän löytää vahvan, tässä yhteydessä väkevän, sanottavan elämän tärkeimmästä asiasta. Hän kehoitti jokaista miestä tekemään osuutensa oman elinpiirinsä parissa.

Mika Aaltolan aloittaessa osuutensa tämän illan ohjelmastaan, miehet kaivoivat kännykkänsä ja näpsivät valokuvia tästä kansakunnan kuuluisuuteen tulleesta asiantuntijasta. Luennon alkaessa miehet kuunteli ja kirkkosali hiljeni täysin.

Ulkopoliittisen instituutin johtaja luennoi väkevästi. Asiat joita hän käsitteli sai paljon uusia ullottuvuuksia mitä kriiseihin tulee. Hän mainitsi mm. niihin tulee vastata heti, rehellisesti, oikeilla tiedoilla ja tehdä se selkeästi.