30
lokakuu
2023

Maanantaisin parillisilla viikoilla on Launeen miestenilta. Näin oli myös 30.11.2023. Vierailijaksi oli kutsuttu Raamattuopistolta Petri Kortelahti. Hän on pastori ja julistustyön johtaja.

Launeen miestenillat kokoaa miehiä Lahden alueelta yhteiseen tapahtumaan reilut 40 miestä, toisinaan enemmänkin. Mukaan on helppo tulla ja kynnys on matalalla. Kutsu kuuluu koko ajan. Tule mukaan!

Petri Kortelahti on reipas puhuja. Todella mukavaa kuultavaa ja niin paljon asiaa pastori tarjosi meille. Tällä kerralla hän yhdisti (oman luokitukseni mukaan); uskonpuhdistuksen, reformaation muistopäivän, viime sunnuntain lukukappaleen Raamatun sanat sekä tässä ajassa olevat uskonelämän näkyvät ja näkymättömät viholliset. Sana ja julistus kosketti miehiä, sen havaitsi hiljaisuudesta, kun kuuntelimme pastorin selkeää ja vuolasta puhetta. Ja myös siitä kun oli vapaan keskustelun ja kommentoinnin aika. Paljon jäi mietittävää, omaksi evästykseksi kullekin.

Petri Kortelahti pyysi miettimään, elämmekö reformaation löydöistä? Esimerkkinä Lutherin Katekismuksen ja sen selityksistä saamme uudestaan ja uudestaan oikeanlaiset tienviitat. Ne ohjaa umpeutunutta tietä, kuten tien auraajaa aurauskepit, jotta kulku kohti päämäärää avautuu. Pyhä Raamattu kirkastaa Kristuksen ja Kristuksessa ainoan autuuden tien. Nimittäin Raamattu osoittaa kaikkialla, että oikea usko Jeesukseen syntyy Jumalan sanasta ja myös säilyy Jumalan sanan voimasta.

Ajan merkit, Jumalan antaa aikoja joita me tarvitsemme. Näinä aikoina tulee uudestaan löytää ne Lutherin tekstit ja selitykset sekä lähteä kutsuvan kehoituksen seuraajaksi.

Se jota katsomme usein, älylaitteet ja tv, ne ennustaa vain tulevaa säätä, vaikka säätieteilijät ovatkin nousseet tämän ajan profeetoiksi.

Tälläisillä ajatuksella Petri Kortelahti evästi miehiä. Kiitos vierailustasi.

Kiitosten aika: Vasemmalla Samuli Ranta-Pitkänen, Veijo Vierumäki antoi linnunpöntön illan vierailijalle, taisi vierailija saada myös kirjan Launeen miestenpiirin lahjana.