13
marraskuu
2023

Launeen miestenillassa oli vierailijana Jari-Pekka Koponen. Illan luennoitsijan, Jari-Pekan – nimi on tuttu kaikille meille kotimaan matkailijoille. Nyt tuli tutuksi tämän nimen omaava henkilö.

Jari-Pekka kertoi aluksi elämänsä alkuvaiheista, ennen kuin aloitti yritystoimintansa 25 vuotiaana. Hän kuunteli ja toteutti neuvoja, joita aikanaan sai esim. sedältään 90 -luvulla. ”Ei pidä perustaa huoltoasemaa, vaan liikenneasema. Viisas mies, sekä neuvoja, että neuvon saanut. Näin syntyi Liikenneasema Jari-Pekka Hankasalmelle. Tämän ensimmäisen liikenneaseman jälkeen pari muutakin, Hartola ja Joroinen sai Jari-Pekka liikenneasemat.

Jari-Pekka liikenneasemilla toteutetaan ainutlaatuista kulttuuria, hyvää ja vastuullista. Työntekijöitä johdetaan työssä valmentaja – johtajuudella. Ei vastakkainasettelulla, työnjohtaja-työntekijä. Jokaisella työntekijällä, organisaation ylemmältä johdolta aina alimpaan asti on valmentajan rooli. Tämän yrityskonsernin kantavana perusarvona on ”raittius – rehellisyys – uskollisuus”. Jari-Pekan arvona on myös turvallisuus autoilijoita kohtaan, siksi liikenneasemilla ei myydä eikä tarjoilla %kaljoja eikä tupakkaa. Ei liikenne tarvitse näitä aineita.

Jari-Pekka Koponen on myös järjestöjen mies. Hän johtaa yrittäjiä Keski-Suomessa. Myös kristilliset järjestöt ovat hänen toiminnan innoittajina. Jari-Pekka johtaa mm Bisnestiimi -nimistä yhteisöä. Yhteisössä on noin 450 yritystä, jotka lahjoitta kristilliselle lähetystyölle varoja, ilman mitään vastinetta. ”Yrittäminen voi olla elämäntehtävä, mutta ei koskaan sen tarkoitus”, on Jari-Pekan lanseeraama ajatus Bisnestiimin motoksi.