03
helmikuu
2020

Launeen miestenilta 3.2.2020 oli odotettu, nyt aivan erityisesti. Illan isäntä Esa Hietaniva syvensi omaa urheilutietämystään olympiavoittaja Lasse Virénin mystisistä saavutuksista, Lasse Virén oli tämän illan vierailija Launeella. Esa kirjoitti lehteen hyvän ennakkojutun, joka kutsui laajasti miehiä tähän Launeen miesteniltaan. Miestenpiirin kahviryhmä nosti valmiuttaan kohtaamaan erityisen suuren määrän miehiä, kattamalla kahteen pisteeseen, joista pullakahvit tarjottiin.

Tunneilmasto alkoi tiivistyä samanoloiseksi kuin 10.000 metrin juoksun starttihetkeä odotettaessa olympialaisissa. Näin kuvittelin. Näin silmissäni jo liput ja viirit liehuvan. Kameramiehet virittelee telineitä ja etsii kuvauspaikkoja, esitepöytä laitetaan paikalleen, vieraskirja valmiiksi… Illan vierailija saapui, kahvit juotiin rauhassa, kuka mistäkin löysi siihen paikan. Nimet kirjoitettiin vieraskirjaan. Siirryimme kirkkosaliin, miehiä tuli sali lähes täyteen, yli 100 miestä.

Lasse Virén kertoi mukavaan ja rauhalliseen tapaansa omasta elämästään. Mukavia yksityiskohtia urheilijana, sitkeänä harjoitusten, treeniohjelmien vetäjänä. Lasse Virénin olemus, asioistaan kertominen ja saavutukset huokuivat elävänä esimerkkinä siitä, että tulee olla sitkeä ja omistautunut sille asialle mihin on ryhtynyt.

Lasse Virén sulautui hyvin tähän kirkon tiloihin tulleeseen miesjoukkoon. Hän on yksi meistä. Meille kaikille on nostettu se lippu ylös, Kristuksen ristilippu, jonka seuraajiksi meidät kaikki on kutsuttu tässäkin miestenillassa. Nostetaan rohkeasti ylös tämä Juhlalippu. Tähän tapaan illan isäntä Esa johdatteli alkupuheessaan.

Hieno ilta. Upea tapahtuma, jossa myöskin mahtavaa virrenveisuuta. Kiitos mukana olleille miehille.

RS