11
helmikuu
2020

Nyt, tänä keväänä 2020 on erityisen runsas ja väkevän Sanan aika Lahden alueen miestyössä. Lahden alueen miehille on tähän mennessä kaksi kertaa ollut Siikaniemen miestenilloissa tarjolla vahvaa ja ravitsevaa Sanaa. Illan opetukset ovat antaneet uutta rohkeutta olla kristittynä miehenä, arkailematta. Opetus näissä tähän mennessä olleissa miestenilloissa on ollut terävää, raikasta, raamatullista, uutta näkökulmaa antavaa tuttuihin asioihin, -kaikesta siitä mikä koskettaa tavallista kulkijaa.

Joutjärven seurakunnan pastori Erkki Suhonen ja hänen tukijoukot ovat tehneet vahvan ohjelman miesten tapahtumiin tälle keväälle, 4 tapahtumaa on vielä Siikaniemessä helmi-toukokuun aikana ja yksi miestapahtuma Ristinkirkossa keskellä Lahtea, 14.3.2020 on päivätapahtuma klo 10-15. Tälläinen omistautuminen miestyöhön mitä Erkki-pastori toteuttaa, siitä voimme todeta -”kylvötyötä uskollisesti suoritetaan”. On mukava käydä hyvin järjetettyihin tapahtumiin. Kiitos siitä, siitä ja… niin edelleen.

11.2.2020 illan vierailija Eero Junkkaala on kirjailija, kirjoittanut varmaankin kohta sata kirjaa (en tiedä lukumäärää), arkeologi ja pappi. Pitkänmatkan juoksua harrastava, sujuvasanainen ja monille tuttukin mies. Illan aiheena oli ”Rohkeasti kristittynä”. Illan opetuksessa pureuduttiin tämän hetken haasteisiin jotka vyöryy ajan hengessä, ”Jumalaa ei ole” – tätä vyörytetään ihmisten ajatuksiin ja mieliin. On tapahtunut iso kultuurimuutos siitä mikä oli meidän nuoruudessa vs nyt. Nyt rippilapsista 35 % uskoo, että Jumala on olemassa ja rippikoulun käynneistä, konfirmoiduista isosista 51 % . Kyllä isosista 100 % kaikkien tulisi uskoa, että Jumala on. Mitä siellä rippikouluissa -leireillä opetetaan ja kuinka isoset … Emme käsitä tätä.

Millä väittämillä keskustelua Jumalan olemassa olosta käydään? Eero Junkkaala heijasti tiiviin yhteenvedon aiheesta. Siitä valokuvat …Mikäli Raamatuun kirjoitettu Sana horjuttaa sinua, ja onko Raamattu luotettava? Tästä on 4 kpl kalvokuvia jotka kohdentaa tutkimaan ja vakuuttumaan Raamatusta ja kristinuskosta…

Mitä kristinusko on vaikuttanut maailmassa? Havainnollinen ja selkeä kalvokuva asiasta…

Näiden kuvien ympärille Eero Junkkaala rakensi mielenkiintoisen opetushetken. Nopealiikkeinen, nopea puheinen ja valtava tietomäärä on hänen ”tuotemerkkinsä”. Kiva ja helppo kuunella hänen esitystään. Kiitos.

Eero Junkkaala Siikaniemen miestenillassa 11.2.2020

Eero Junkkaalan blogi-kirjoitukset ovat osoitteessa:

https://www.seurakuntalainen.fi/blogisti/eero-junkkaala/

Tässä illan lauluryhmän ääntä ja kuvaa.

https://onedrive.live.com/?authkey=%21AN7jqtTm8vLhOH4&cid=744FA6051835D939&id=744FA6051835D939%2112924&parId=744FA6051835D939%2112791&o=OneUp

RS