15
helmikuu
2020

Opetusneuvos Pekka Matikainen Siikaniemessä Miestenpäivänä 15.2.2020

”Mikä on minun tehtäväni?”

Meille ikääntyneille miehille on kertynyt ja on käytettävissä niitä resursseja, joita tarvitaan kristityn ihmisen tehtävissä. Siis meillä kaikilla on näitä. Mitä ne siis ovat ? Miksi ne resurssit, jotka meillä on tulisi käyttää? Mitä minä saan kun jaan näitä minun ”talentejani”? Näihin ajatuksiin jäin, kun olin kuunnellut opetusneuvoksen luennon.

Opetusneuvos Pekka Matikainen luennoin miehille Siikaniemen miestenpäivänä lauantaina 15.2.2020. Luennon sanoma meille miehille oli lempeän rohkaiseva,   annetaan meille uskottujen talenttien tehdä uutta hyvää. Me voimme, ja meidän tuleekin jakaa sitä mitä meillä on: rahaa, aikaa, osaamista. Luennoitsija vahvisti tämän raamatun neuvolla: Jaak. 2:26 ”Sillä niinkuin ruumis ilman henkeä on kuollut, niin myös usko ilman tekoja on kuollut”.

 Jokaisella on ihan oma kutsumus tehdä ja toimia, ”kutsu on identtiteetti”. 

Jokainen kristitty on kutsuttu palvelemaan, kantamaan ja jakamaan Hengen hedelmiä. Tässä ratkaisee toiminnan laatu: Gal.  5:22 ”Mutta Hengen hedelmä on rakkaus, ilo, rauha, pitkämielisyys, ystävällisyys, hyvyys, uskollisuus, sävyisyys, itsensähillitseminen”. Ole ensin uskollinen palvelija, ”-vähässä sinä olit uskollinen, minä panen sinut paljon haltijaksi. Mene Herrasi iloon”. Meitä kasvatetaan normielämän kautta, joten kutsu on kasvuprosessi. Näissä teemoissa luento laittoi miehet hiljaisesti miettimään oman arkielämän sisältöä ehkä omaa ajankäyttöäkin siinä. ”Kutsu on kuuliaisuutta, jonka perustana on rakkaus”.

 Tässä muutama diakuva luennosta:

Päivän ohjelmassa oli luennon, ruokailujen ja kahvihetken lisäksi mukavia ryhmätehtäviä.

Saimme joukkueina miettiä ja muistaa Suomen historian tapahtumia, ratkoa veikeitä kuvassa olevia asioita, tehdä kolmioista ja vinoneliöstä selkeä symboli, kirjain tai jokin muu. Heitettiin mölkkyä ja orsipalloja. Tämä oli tietenkin joukkueiden välinen kilpailu. Hyvin meni, kaikki sai palkinnonkin. Todella kiva rentouttava aktiviteetti ulkona ja sisällä. Saunassa jutut paketoitiin hyväksi kokemukseksi.

Tässä muutama kuva:

RS