06
maaliskuu
2020

Tänään esiteltiin Lahden Launeen seurakunnan miestenpiirin rakennusahanke lapsille rakennettavasta omasta kirkosta. Kirkko tulisi olemaan leikkimökin kokoinen eli n. 20 neliöinen pikkukirkko Launeen kirkon pihassa. Oltiin uudenlaisen historiallisen projektin avauksessa. Paikalla oli virkamiehiä, pappeja ja kaiken ikäisiä miehiä –  aktiivisia tekijöitä kaikki. Olemme valmiit aloittamaan rakennustyöt, mutta hanke on ensin hyväksyttävä kaupungin päättävissä elimissä. Eihän lapsillekaan voi laittaa pihakalusteeksi mitä vain ilman asianmukaista lupaa. Kyllähän kaupungin virkamiehet tietävät mitä lasten turvallisuus edellyttää. Kaupunkikuva-lautakunta on kokoontunut pohtimaan tätä hanketta. Niin museolautakunnan edustaja, terveysviraston edustaja, kaupungin kaavoitusviraston edustaja, palo- ja pelastuslaitoksen edustaja, kuin mahdollisesti vielä moni muukin taho on antamassa lausuntoja voiko lapsille tehdä leikkeihinsä kirkon muotoista mökkiä kirkon pihalle. Pääasia, että hanke kuitenkin etenee.

Launeen Miestenpiiri rahoittaa tämän hankkeen kokonaan omista varoistaan eli siitä ei aiheudu seurakunnalle kustannuksia. Miehet ovat tehneet monenlaista työtä rahakirstun kartuttamiseksi useita vuosia, jotta tällaisiakin hankkeita voidaan toteuttaa. Kulutusta on laskettu ennen kuin on rakentamiseen ryhdytty. Tästä (Luuk. 14: 28-30) aiheesta kirkkoherra Heikki Pelkonen myös puhui tämän päiväisessä tilaisuudessa, kun hanke esiteltiin rukouksen ja siunauksen pyynnöin. Lasten kirkon rakentaminen on ollut Launeen miestenpiirin mielessä siitä lähtien kun Vivamon Lastenkirkko oli miestenpiiriläisten rakennuskohteena muutama vuosi sitten. ”Kyllä Launeellekin tulee saada lapsille kirkko”, oli monen miehen ajatuksissa jo silloin. Puuhamiehenä Vivamossa oli jo silloin samat miehet kuin nytkin eli Veijo, Aatos, Pena, Markku, Heikki, Jari jne. Nyt pääsee moni muukin tekemään historiaa – ei kirkkoja usein rakenneta.

RS

Lasten leikkimökki-kirkkoon tuleva alttaritaulun kuva.